Poslanci NR SR absolvovali v Prešovskom kraji sériu stretnutí

27.03.2009 Prešov

Prešov 27. marca (TASR) – Poslanci Národnej rady SR (NR SR) za ĽS-HZDS absolvovali dnes v Prešovskom kraji sériu stretnutí s predstaviteľmi miest a obcí, zástupcami vzdelávacích inštitúcií a podnikateľmi z rôznych oblastí.
V takmer všetkých okresoch kraja diskutovali o súčasnej hospodárskej situácii, prijímaní opatrení v poľnohospodárstve, možnostiach podpory konkurencieschopnej produkcie, venovali sa otázkam formovania vzdelanostnej štruktúry a sociálneho zázemia na východnom Slovensku.
Podľa predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara sa v súčasnosti pripravujú nové politické rozhodnutia a tento výjazd je príležitosťou, ako si overovať názory v rozhovoroch priamo v regióne, ktorého sa majú dotýkať. \"Či chceme, či nie, treba priznať pravdu, že od čias socializmu sa veľa na východe neinvestovalo a tu musia byť postavené absolútne nové priority a nové programy, \" povedal Mečiar. Ten sa dnes stretol s vedením Fakulty výrobných technológií v Prešove a potom hovoril o dopadoch krízy na ekonomiku s podnikateľmi z oblasti poľnohospodárstva, stavebníctva a potravinárskej výroby. Na návšteve v regiónoch boli okrem poslancov NR SR aj štátni tajomníci ministerstiev, ktorých nominovala strana, a osem kandidátov na post europoslancov.
Svoje poznatky si ešte dnes večer poslanci vymenia na spoločnom stretnutí s predsedami okresných štruktúr strany, pretože sobotňajšie (28.3. ) rokovanie Republikového predstavenstva ĽS-HZDS v Bardejove sa bude zaoberať väčšinou politickými otázkami. Konkrétne by malo ísť o riešenie krízovej situácie v poľnohospodárstve a v lesnom hospodárstve, pretože niektoré uskutočnené kroky sa podľa Vladimíra Mečiara nestotožňujú s líniou ĽS-HZDS. Na rokovaní sa budú zaoberať aj zostavovaním poradia na kandidátke volieb do Európskeho parlamentu, delegovaním zástupcov do komisie na prípravu týchto volieb, ako aj pripravovanou stratégiou. Rovnako chcú prijať aj stanovisko k voľbám prezidenta s odporúčaním pre svojich členov a sympatizantov.
 

Vyberte región